Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандал у російському Ярославлі: На ділянці землі, що належала РПЦ, нанесли розмітку для будівництва елітного житла

    Черговий гучний скандал, пов’язаний з нерухомістю та Російською православною церквою, виник у місті Ярославлі, де елітну ділянку землі на узбережжі Волги розподілили під будівництво багатоквартирних будинків.

    Відомо, що ділянка землі на набережній, розміром 12338 квадратних метрів до 2017 року перебувала у власності міста. Ринкова вартість об’єкту складала понад 45 мільйонів рублів. У 2016 та 2017 роках ділянку тричі виставляли на аукціон, однак бажаючих придбати її не віднайшлось.

    Після цього, відбувся просто фантастичний сценарій реалізації масштабного бізнес-проєкту з мінімальними витратами.

    Тогочасний мер міста Ярославль Владімір Слєпцов, під приводом необхідності розвитку території та за умови відсутності на неї покупця, фактично подарував вказану ділянку Російській православній церкві. Головною умовою передачі стало зобов’язання місцевої єпархії використати землю для будівництва виставкових залів, будинків творчості, бібліотеки тощо.

    Однак згодом, за загадкових обставин, ділянка перейшла з власності єпархії РПЦ у власність компаній “Локотранс” та “Калузький домобудівний комбінат”. Умови зміни власника, як і можливий заробіток РПЦ після такої угоди, наразі, не відомі.

    Та у підсумку місто задурно втратило ділянку землі вартістю 45 мільйонів рублів, а нові власники отримали об’єкт, де можуть будувати багатоквартирні будинки.

    При цьому, ще в 2009 році ця земля мала цільове призначення виключно для забудови малоетажними будівлями. Про це, зокрема, стверджують чиновники департаменту містобудування Ярославля, пише “76.ру”. Навіть ще два місяці тому ця ділянка значилась у державному кадастрі, як об’єкт на який не видано жодного дозволу на капітальне будівництво.

    Однак, вже у вересні з’ясувалось, що будівництво багатоквартирних будинків на цій землі є законним і претензій до двох компаній – нових власників об’єкту нерухомості – чиновники та правоохоронці не мають.

    Наразі, будівництво ще не розпочато. Але розмітку під багатоквартирні будинки вже нанесено.

    Найсвіжіше

    Популярне