Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦвУ зустрівся із священниками, які не забажали приєднатись до Української Церкви

    27 жовтня 2021 року керуючий справами Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) зустрівся з священниками із Хмельницької, Кам’янець-Подільської та Шепетівської єпархій Московського патріархату, які не забажали підтримати рішення своїх парафій перейти в лоно канонічної Православної церкви України.

    Про зустріч митрополит Антоній повідомив на своїй сторінці у Facebook, написавши, при цьому, що храми нібито є захопленими. Насправді це твердження легко спростувати розглянувши конкретні випадки голосування релігійних громад, де більшість парафіян зазвичай голосує за приєднання до ПЦУ.

    Зустріч відбулася у Києво-Печерській лаврі з благословення очільника Московського патріархату в Україні митрополита Онуфрія (Березовського).

    Зазначається, що за вірність Російській Церкві митрополит Антоній подарував священникам церковне начиння: Євхаристичні набори, напрестольні Євангелія, дароносиці, хрестильні ящики, престоли, жертовники та інше.

    Варто зазначити, що на зустрічі не було парафіян.

    Це вже не перша подібна зустріч Антонія і священників РПЦвУ, які залишились вірними Московському патріархату. Раніше Паканич зустрічався із п’ятьма настоятелями «захоплених храмів» на Волині.

    Нагадаємо, раніше священник ПЦУ Іван Сидор, батько якого служить священником у Волинській області, зауважив, що жодна громада не повернулась до РПЦвУ, тому не можна говорити про якесь «гоніння». Він зауважив, що із 2019 року на Волині в Горохівському деканаті «близько 40 громад РПЦвУ приєдналися до помісної Православної церкви України. З них – 10 приєдналися разом зі своїми священниками». Він нагадав, як на деякі парафії, які приймали рішення про зміну юрисдикції з РПЦвУ до ПЦУ, спеціально привозили «тітушок», як це було, наприклад у с. Скобелка Горохівського деканату, чи в тому ж Берестечку.

    Найсвіжіше

    Популярне