Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    Освіта і медицина не потрібні?: Путінський режим взявся виконувати “нормативи РПЦ” щодо забезпечення населення храмами

    Неординарне пояснення планам збудувати новий храм Російської православної церкви у місті Нижня Тура Свердловської області РФ надала виконувачка обов’язків глави Нижньотуринського міського округу Ольга Оносова. Чиновниця заявила, що потреба у новій культовій споруді випливає з, так званих, нормативів Російської православної церкви.

    “Згідно з нормативами Серовської єпархії Російської православної церкви будівництво храмів планується з розрахунку один храм на 7-8 тисяч населення”, – цитує “Новый день” лист за підписом Ольги Оносової.

    Місцеві мешканці з сарказмом сприйняли вказану ініціативу представниці путінського режиму. У коментарях до публікації вони іронізують на тему, що влада зображає турботу про потреби населення – всі поголівно хочуть молитись, а інших потреб просто не мають. Ані нові очисні станції, ані школи, ані лікарні місту не потрібні так, як новий храм Московського патріархату.

    На противагу всім протестам, Оносова запевнила, що будівництво храму було погоджено з громадою міста. За її словами, у місті пройшло обговорення проєкту, при цьому, з 1530 опитаних 1321 містян висловились за новий храм.

    Відзначимо, темпи зведення нових храмів Російської православної церкви по всій території Росії суттєво випереджають темпи спорудження шкіл, лікарень, інших життєво важливих об’єктів. Зокрема відомо, що 11 вересня 2021 року мешканці Красноярська провели відкритий урок для школярів просто неба. У такий спосіб містяни висловили протест щодо бездіяльності чиновників, які з 2017 року обіцяють розпочати будівництво нової школи. І такі випадки не є поодинокими.

    Водночас, в РПЦ вважають, що нові храми важливіші за школи. Зокрема, таку думку висловлював нині спочилий протоєрей Дмітрій Смірнов, який заявляв, що дівчатам взагалі ходити до школи не потрібно. На його думку, важливіше навчити дівчинку доглядати за дітьми, а не вчитися писати та читати. “Що там в цій школі робити? А так вона буде вже готова мама. Все буде вміти”, – пояснив свого часу священик РПЦ.

    Тож можна припустити, що виконувачка обов’язків глави Нижньотуринського міського округу Ольга Оносова лише виконує настанови духовенства Моспатріархату і дійсно вважає, що сучасне російське суспільство має бути неосвіченим, слабо забезпеченим, але обов’язково має сповідувати російське православ’я.

    Найсвіжіше

    Популярне