Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Тисяча смертей на день – не привід закривати храми: В РПЦ не будуть вводити додаткові протиепідемічні обмеження

    Російська православна церква не розглядає можливість запровадити додаткові антиковідні заходи у зв’язку із стрімким зростанням захворюваності на коронавірус та смертності внаслідок викликаних ним ускладнень. Таким чином, усі храми Росії будуть відкритими для вірян під час неробочих днів.

    Таку позицію Московського патріархату озвучив заступник керуючого справами Моспатріархії єпископ Савва (Тутунов).

    “На відміну від світських установ, з літа минулого року протиепідемічні заходи в храмах лишались незмінними, не приймались рішення про їх послаблення, а потім про їх посилення. Нових рішень не потрібно”, – цитує “Фонтанка” слова архієрея.

    Вказана офіційна заява РПЦ прозвучала в контексті оголошеного багатьма регіональними адміністраціями закриття всіх культурних закладів на період неробочих днів. При цьому, для відвідування громадських місць запроваджується система QR-кодів.

    Та в РПЦ, вочевидь, не вважають за потрібне приєднатись до нових обмежень, які приймають російські можновладці з огляду на стрімке зростання захворюваності і реєстрації, щонайменше, тисячі смертей на день внаслідок ускладнень від вказаного захворювання. Також у Моспатріархії заперечили й можливість запровадження системи відвідування храмів за QR-кодами.

    Нагадаємо, у березні 2021 року, під час піку попередньої хвилі епідемії, РПЦ також відмовилась закривати храми і скасовувати хресні ходи. Водночас, така позиція не пройшла безслідно для самого російського духовенства. Для прикладу пригадаємо історію протоєрея Алєксандра Агєйкіна, який закликав не закривати храми під час пандемії, а в квітні 2021 року сам відійшов до Господа внаслідок коронавірусу.

    Та не зважаючи на такий трагічний досвід, РПЦ вперто відмовляється навіть на короткий час припинити потік вірян до храмів, чим, імовірно, демонструє відверте нехтування життям і здоров’ям росіян.

    Найсвіжіше

    Популярне