П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    «Неоціненна підтримка України з боку Матері-Церкви»: Президент привітав патріарха Варфоломія з 30-літтям патріаршества

    Президент України Володимир Зеленський привітав Вселенського патріарха Варфоломія І з 30-літтям патріаршого служіння та подякував за підтримку України, українського народу та Православної церкви України. У привітанні він охарактеризував дії Вселенського патріарха, як «неоціненну підтримку України з боку Матері-Церкви».

    «Від імені українського народу та від себе особисто щиро вітаю Вашу Всесвятість з 30-ю річницею обрання Вселенським Патріархом. 30 років служіння Вашої Всесвятості стали взірцем відданості ідеалам любові та справедливості, виявом милосердя та мудрості, плеканням взаємоповаги і братерства між народами та представниками різних конфесій і релігій», – йдеться у вітанні президента України Зеленського, оприлюдненому Посольством України в Туреччині на офіційній сторінці у Фейсбуці.

    Президент також зауважив, що 30 років Незалежності України нерозривно позначені безперервною турботою, опікою та молитвами Вселенського Патріарха Варфоломія за Україну та її народ.

    «Неоціненна підтримка України з боку Матері-Церкви у період становлення та важкі часи випробувань дала змогу українському народові захистити свій цивілізаційний вибір, відновити справедливість до української православної церкви та стати на шлях її зміцнення і подальшого розвитку», – підкреслив президент України в привітанні до Вселенського патріарха.

    Президент Володимир Зеленський побажав Вселенському патріарху Варфоломію І міцного здоров’я, довгих років служіння на благо людства та у боротьбі за соціальну справедливість у всьому світі.

    «Бажаючи Вашій Всесвятості і Константинопольській Матері-Церкві миру, нових здобутків і процвітання, я маю надію на подальше плідне спілкування і співпраці», – йдеться в тексті вітального листа.

    Президент висловив вдячність Вселенському Патріарху за візит Його Всесвятості в Україну в дні святкування 30-ї річниці Незалежності нашої держави.

    Вітального листа патріарху Варфоломію від Глави Держави передав заступник керівника Офісу Президента України Андрій Сибіга. У заходах взяли участь Посол України в Туреччині Василь Боднар, Генеральний консул України в Стамбулі Олександр Гаман, представники української громади в Стамбулі, духівництво ПЦУ, зокрема архієпископ Тернопільський Нестор (Писик) та керівники Тернопільської обласної ради, повідомляє Укрінформ.

    Найсвіжіше

    Популярне