П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл назвав “Покровським дивом” факт існування Росії

    14 жовтня 2021 року очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв), під час проповіді в храмі Христа Спасителя з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці, завив, що вбачає ознаки дива у самому факті існування Росії, як держави. Особливим свідченням заступництва Божої Матері назвав російський першоєрарх те, що РФ змогла вийти з перипетій XX століття.

    “За всіма законами нас не повинно було бути. Спочатку ми самі підірвали власну державу революцією, потім добивали її громадянською війною, потім чинили супротив вторгненню чужинців – тих, хто підкорив всю Європу, і страшний ворог був переможений нами… Ми подолали всі страшні перипетії віку ХХ. Ми перемогли тому, що отєчєство наше – під Покровом Пречистої Цариці Небесної”, – цитує “Интерфакс” уривок проповіді Моспатріарха Кіріла (Гундяєва).

    Російський першоєрарх наголосив, що, на його думку, заступництво Божої Матері та її, нібито, “місія по захисту землі російської”, є фактом, підтвердженим багатьма історичними подіями. “І самим переконливим доказом є збереження нашої країни у віці ХХ”, – заявив він.

    Нагадаємо, російський місіонер та блогер Андрєй Кураєв помітив, що моспатріарх Кіріл (Гундяєв) останнім часом плутає дати та історичні події. “Щось діється з патріаршою проповіддю. 21 вересня він трохи сплутав привід для свята і всю проповідь віщав про Покров. Ось ніде, мовляв, таке не святкують, тільки у нас. А далі вся проповідь про війни і перемоги”, – звернув увагу на курйозну ситуацію богослов.

    Найсвіжіше

    Популярне