Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Провідний богословський заклад ПЦУ відзначив свій актовий день

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9 жовтня 2021 року, у день пам’яті святого апостола і євангеліста Іоана Богослова, очолив Божественну літургію в академічному храмі Київської православної богословської академії, яка відзначає актовий день.

    Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

    Предстоятелю помісної Української православної церкви співслужили архієпископ Чернігівський і Ніжинський Євстратій, архієпископ Чернівецький і Хотинський Герман, архієпископ Вишгородський Агапіт, ректор КПБА протоєрей Олександр Трофимлюк, представники інших духовних навчальних закладів ПЦУ та місцеве духовенство.

    На завершення урочистої відправи відбулась хресна хода, після якої митрополит Епіфаній виголосив першосвятительське слово.

    «Тут на території Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря ми сьогодні піднесли спільну молитву. Зараз наш монастир сяє, але були часи, коли на цьому місці була руїна. Відродження древнього і славного Михайлівського монастиря почалося саме зі студентської молитви у цьому невеличкому академічному храмі на честь святого апостола і євангеліста Іоана Богослова. Саме цей храм дав поштовх до відбудови величної Золотоверхої святині, яка врешті в новітній історії відіграла важливу роль у становленні як Української Церкви, так і Української Держави. Тут проходили знакові історичні події, як от Революція Гідності, яка показала, що наша Церква є відкритою і перебуває з українським народом», – сказав Митрополит Епіфаній.

    «Бажаю, щоби любов постійно панувала серед нас. Для цього студентам належить ревно і з любов’ю почерпати знання і все те добре, що дається в академії, а викладачам з любов’ю навчати, надихати та творити наших майбутніх пастирів Церкви Христової», – зазначив предстоятель ПЦУ.

    Після молебня відбулося засідання в актовій залі богословської академії, наприкінці якого митрополит Епіфаній ще раз звернувся до присутніх та студентів.

    Предстоятель ПЦУ дав студентам настанови щодо духовного й інтелектуального збагачення та розповів про ключові завдання, які стоять перед духовними навчальними закладами Української Церкви.

    «З кожним роком вимоги до навчальних закладів зростають. Тому і ми зобов‘язані зростати і постійно вдосконалюватися, адже освіту не можна знецінювати. Труднощі та випробування не повинні бути приводом для бездіяльності. Навпаки, вони мають спонукати нас працювати й розвиватися ще активніше», – підсумував митрополит Епіфаній.

    Завершенням урочистої події став святковий концерт у виконанні хору КПБА та ансамблю «Конкордіум».

    Найсвіжіше

    Популярне