Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Грузинський патріарх закликав Саакашвілі припинити голодування у в’язниці, бо це «не християнський вчинок»

    Секретар Католикоса-Патріарха всієї Грузії, протоієрей Міхеіл Ботковелі відвідав колишнього президента країни Міхеіла Саакашвілі в пенітенціарній установі міста Руставі. Священнослужитель передав політику благословення патріарха Ілії ІІ і послання, в якому той від імені Церкви закликає його припинити голодування, оскільки це не християнський вчинок, повідомляє Сова.

    За його словами, Міхеїл Саакашвілі відмовився припиняти голодування.

    «Він заявив, що прийняв це рішення і не збирається його змінювати. Мене в камері не було, ми зустрілися в т.зв. нейтральній зоні, де є можливість прийому. Він попросив передати Його Святості, що у нього немає нагрудного хреста і, можливо йому його повернуть. Я не помітив у нього слабкості, ми поговорили і попрощалися, поговорили спокійно і тихо, сказав Ботковелі.

    Раніше, 1 жовтня, напередодні муніципальних виборів, третій президент Грузії Міхеіл Саакашвілі став публікувати на своїй сторінці в Facebook дописи і відео, в яких стверджував, що повернувся на батьківщину. Протягом усього дня грузинська влада спростовувала цю інформацію, називаючи її фейком, але ввечері прем’єр-міністр Іраклій Гарібашвілі повідомив про затримання експрезидента.

    Після того, як Саакашвілі був поміщений в місцеву в’язницю, він оголосив голодування на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем. У Грузії Міхеіл Саакашвілі вже засуджений за трьома кримінальними справами. Він також є фігурантом інших справ, розгляд яких триває.

    8 жовтня, — восьмий день голодування експрезидента Грузії.

    Найсвіжіше

    Популярне