Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    Не хотіли щепитись від COVID-19: Троє гвардійців Папи Римського вирішили звільнитись

    Троє членів Швейцарської гвардії Ватикану, елітного корпусу, який охороняє Папу Римського, вирішили піти у відставку, але не робити щеплення від COVID-19.

    Про це повідомляє  Reuters.

    Після впровадження Святим Престолом нових заходів щодо COVID-19 троє швейцарських охоронців звільнились з роботи на “добровільних” засадах, заявив представник корпусу. Ще троє новобранців, досі не щеплених, вирішили зробити щеплення, але були тимчасово відсторонені до повної вакцинації.

    З 1 жовтня для в’їзду до Ватикану потрібно довідку про стан здоров’я, що засвідчує імунітет до COVID-19.

    Так званий Green Pass – спочатку задуманий для полегшення подорожей між країнами Європейського Союзу – показує, що хтось був вакцинований, отримав негативний тест або нещодавно одужав від коронавірусу.

    Однак від Швейцарської гвардії, яка разом з ватиканською жандармерією щодня працює неподалік від Папи, потрібно надати доказ повної вакцинації, самого негативного тесту недостатньо.

    Майже всі охоронці – самотні чоловіки, які живуть у казармах біля брами Ватикану. Командири та одружені гвардійці мешкають в окремих квартирах. Усі члени гвардії мають швейцарське громадянство.

    Чотири з них у жовтні минулого року отримали позитивний результат тесту на COVID-19.

    Найсвіжіше

    Популярне