Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Сербії пройшов форум на честь національного героя Росії Алєксандра Нєвского

    У Російському домі в Белграді 16 – 17 вересня відбувся Міжнародний форум «Посвята святому князю Алєксандру Нєвскому», приурочений до 800-річчя від дня народження князя Алєксандра Нєвського, національного героя Росії.

    Про це повідомляють ЗМІ РПЦ.

    Зазначається, що Россотруднічєство подарувало патріарху Сербському Порфірію  спеціально написану ікону князя Алєксандра Нєвского. Ікони національного героя Росії також були також передані в дар Академії церковних мистецтв та реставрації Сербської Православної Церкви. Ще одна велика ікона була відправлена ​​в дар для споруджуваного сербсько-російського храму в м Банялука (Республіка Сербська, Боснія і Герцеговина).

    Фото: РПЦ

    Раніше ми писали, що єрарх «УПЦ МП» взяв участь в урочистостях, присвячених нацгерою Росії Алєксандру Нєвскому. Також митрополит РПЦ заявив, що у зраднику і прислужнику Орди Нєвскому він бачить «героя і святого». Крім цього Радіо Свобода пояснювала навіщо кремлівським ідеологам культ Алєксандра Нєвского.

    Щодо Сербії, то Російська Церква зараз є в близьких стосунках із Сербською і використовує сербів, як своїх союзників на міжцерковній арені, для атак на ПЦУ і Вселенський патріархат. З усім тим, серби отримали Томос про автокефалію від Вселенського патріархату і тому всі їх намагання бути корисними для РПЦ чи звинуваченнями Вселенського патріарха так чи інакше означатимуть, що вони «вистрілили собі в ногу». Коли РПЦ ініціювали неканонічні збори, то Сербська Церква (її покійний предстоятель) була однією із тих, хто прибув до Амману. 

    У Сербії також будується храм, я кий фінансує Росії. Президент Сербії назвав його новою святинею для росіян і сербів.

    Найсвіжіше

    Популярне