П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Покинув Моспатріархат: Священник РПЦ перейшов до Румунської Церкви

    Під час засідання Священного Синоду РПЦ 23-24 вересня 2021 року було заслухано доповідь митрополита Іларіона (Алфеєва), голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків, щодо звернення архієпископа Майкопського і Адигейського (РПЦ) Тихона.

    Про це йдеться в журналі № 86 Синоду РПЦ.

    Архієпископ РПЦ просить дозволити перехід клірика священника Моспатріархату Ростислава Євенка у клір Румунської Православної митрополії Німеччини і Центральної і Північної Європи. Митрополит Німецький і Центральної і Північної Європи Серафим підтримує це звернення і висловив письмову готовність прийняти зазначеного клірика в юрисдикцію Румунської Православної Церкви.

    Учасники синоду РПЦ благословили перехід клірика РПЦ Ростислава Євенка в юрисдикцію Румунської Православної Церкви та направити відповідну Відпускну грамоту митрополиту Німецькому і Центральної і Північної Європи Серафиму.

    Нагадаємо, у Франції відомий саксофоніст став священником Румунської Церкви. Також на початку вересня 2021 року у Московському патріархаті знову звинуватили Румунську Церкву в атаці на РПЦ і визнали, що можуть втратити Молдову.

    Найсвіжіше

    Популярне