Середа, 27 Березня, 2024
Бiльше

    На Франківщині митрополит Епіфаній звершив освячення храму Манявського монастиря

    На Івано-Франківщині предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній у Манявському чоловічому монастирі, який у 1608 році був заснований преподобним Іовом Княгиницьким (Іовом Манявським), звершив Чин освячення Свято-Духівського храму. Предстоятелю ПЦУ співслужив митрополит Івано-Франківський і Галицький Іоасаф, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій та ченці монастиря.

    Як повідомляє пресслужба ПЦУ, після значних реставраційних робіт у 1998 році тут знову залунала молитва – через понад 200 років. Вже 26 вересня 2021 року, ще один храм на території цієї святої обителі відчинив свої двері для вірних.

    Нагадаємо, що у 1676 році монастир був вщент зруйнований під час польсько-турецької війни. І його відновлення тривало упродовж десятьох років, а з 1700 року починається ще один нелегкий період у житті скиту. Фактично він залишається єдиним православним монастирем на Західній Україні до 1785 року, коли, за розпорядженням австрійського імператора Франца-Йосифа ΙΙ, був офіційно закритий.

    Раніше предстоятель ПЦУ освятив храм у селі Бабче на Івано-Франківщині. Також митрополит Епіфаній зустрівся з послом України в Туреччині.

    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ
    Фото: ПЦУ

    Найсвіжіше

    Популярне