Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Слідчий комітет РФ не виявив “образу почуттів віруючих” у висловлюванні історика про Алєксандра Нєвского

    “Духовний фронт” інформував раніше про те, як директор Новосибірського міського відкритого коледжу Сєргєй Чєрнишов отримав виклик на допит до Слідчого комітету Росії через висловлювання ним міркувань з приводу неприпустимості перейменування площі Свердлова міста Новосибірськ на площу імені Алєксандра Нєвского.

    Чєрнишов детально обґрунтував свою думку, чому вважає недоцільним присвоєння площі міста Новосибірськ імені князя, який співпрацював із Золотою Ордою, та пропонував інші варіанти перейменування площі.

    На думку силовиків, історик відкрито виступив проти російських скрєп, а тому його слова перевіряли на наявність ознак паплюження символів воїнської слави Росії (стаття 354.1 Кримінального кодексу РФ).

    І ось 10 вересня цього року Сєргєй Чєрнишов написав на власній сторінці у Фейсбук про те, що СК РФ відмовив у порушенні кримінальної справи на підставі його слів.

    “Ми випадково дізнались, що Слідчий комітет ще 1 вересня встановив, що своїм постом в Фейсбук про Алєксандра Нєвского я ніяк не образив релігійні почуття віруючих. За підсумками дослідчої перевірки прийняте рішення про відмову у порушенні кримінальної справи”, – написав історик.

    Він зазначив, що інформація про таке рішення слідчих виплила випадково. Адвокат Чєрнишова Іріна Конюхова написала декілька скарг на процесуальні дії, відповідь на які надійшла з регіональної прокуратури. Саме прокурори і повідомили, що кримінальну справу порушено не було.

    “Висновків тут небагато. В цілому ми бачимо, що незалежно від власних переконань суспільство цілком адекватно реагує і сприймає ці претензії як маячню. Виняток складає група особливо переконаних людей, та в родині, як кажуть, не без них”, – довершив свій коментар Сєргєй Чєрнишов.

    Найсвіжіше

    Популярне