Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит РПЦ поскаржився, що досі не має доступу до Середньоуральського монастиря

    Архієрей Російської православної церкви митрополит Єкатеринбурзький і Верхотурський Євгєній (Кульберг) розповів, що досі не має доступу до Середньоуральського монастиря, контроль над яким протягом тривалого часу зберігав позбавлений сану, відлучений від церкви, нині арештований колишній схиігумен РПЦ Сєргій Романов.

    Як відомо, скандальному клірику пред’явлено обвинувачення за трьома статтями Кримінального Кодексу РФ: ст. 110.1 (схиляння до самогубства), ст. 148 (порушення права на свободу віросповідання), ст. 330 (самоуправство), оприлюднив новий відеозапис, зроблений з місця тримання під вартою.

    “Якщо ми говоримо про монастир, то він продовжує перебувати під охороною держави. У мене немає можливості відвідувати Середньоуральський монастир”, – заявив архієрей в етері однієї з російських телепередач, пише “УралПолит.ru”.

    Він підкреслив, що саме держава є перепоною на вході в обитель, втім, він міг би отримати доступ до монастиря, звернувшись до влади з відповідним клопотанням. Разом з тим, митрополит заявив, що хоче лишатись на рівних правах з тими, хто також позбавлений можливості перебувати в обителі.

    Нагадаємо, Сєргій Романов перебуває під арештом з грудня минулого року. До цього він зажадав “скидання з престолу Кіріла”, вимагав від Путіна передати собі президентську владу, погрожуючи судом і скликанням всенародного ополчення. Окрім цього, він фактично прокляв очільника РПЦ та президента РФ.

    Але у вересні цього року він вже відкрито закликав молитись “за Росію, за спасіння, за владу та воїнство, за президента і за всіх, і за священноначаліє”. Практично одночасно з цим, слова примирення прозвучали і з боку представників офіційної РПЦ. Зокрема, митрополит Євгєній (Кульберг), під час допиту у справі проти Сєргія Романова, повідомив правоохоронцям, що ніколи не був свідком неадекватної поведінки екс-схиігумена РПЦ.

    Найсвіжіше

    Популярне