Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Предстоятель ПЦУ обговорив з Генеральним прокурором України порушення прав людини в Криму

    Предстоятель Православної церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 3 вересня обговорив з Генеральним прокурором Іриною Венедіктовою систематичне та грубе порушення прав людини. Зокрема йшла мова про утиски духовенства й вірян ПЦУ, в тимчасово окупованому Росією Криму та окремих районах Донбасу.

    Про це йдеться на офіційному сайті ПЦУ.

    В контексті цього митрополит Епіфаній зазначив, що Православна церква України завжди готова підставити плече у справі захисту Батьківщини й звільнення окупованих агресором територій та продовжить духовно опікуватися нашими воїнами, мешканцями прифронтових територій та вимушеними переселенцями.

    Окрім того, предстоятель Української Церкви розповів Ірині Венедіктовій про деталі візиту Вселенського патріарха Варфоломія до України. “Ми вдячні державі за всебічну допомогу в організації цієї історичної для України події”, – зазначив митрополит Епіфаній.

    Фото: ПЦУ

    Нагадаємо, 1 вересня митрополит Епіфаній зустрівся з президентом громадської організації “Україна-2050”, головою Постійної міжнародної місії медіамоніторингу щодо дезінформації відносно України та української діаспори Євгеном Чолієм.

    Найсвіжіше

    Популярне