П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Афонський єромонах: «Я побачив, що Божа благодать наповнює людей і наповнює ПЦУ»

    Ігумен Гавриїл, настоятель монастиря Пантократор святої Гори Афон, коментуючи ситуацію із наданням Томосу ПЦУ розповів, що «початок завжди важкий, але в єдності можна здолати усі труднощі і пройти цей шлях». За його словами Православну Церкву України і її вірян наповнює Божа благодать.

    Відеозвернення з ігуменом опубліковане Вінницько-Барською єпархією ПЦУ.

    У серпні 2021 року відвідав Київ і взяв участь в урочистостях з нагоди візиту в Україну Патріарха Вселенського Варфоломія І.

    25 серпня 2021 року на чолі делегації монахів-святогорців на запрошення митрополита Вінницького і Барського Симеона отець Гавриїл побував у Вінниці та взяв участь у Божественній літургії разом з архієреями і місцевим духовенством Православної Церкви України.

    Під час перебування у Вінниці ігумен Гавриїл поділився враженнями від візиту в нашу країну та думками про Православну Церкву в Україні.

    «Я вже вдруге відвідую Україну. Тут нас дуже гарно зустріли, дуже хороші люди живуть в Україні. Я був тут два роки тому. Побачив багато змін і в Україні, і в Церкві, яку очолює Блаженнійший митрополит Епіфаній. Я побачив, що Божа благодать наповнює людей і наповнює Церкву», – розповів єромонах.

    «Вселенський Патріарх приїхав у Київ на запрошення Президента України на святкування 30-річчя Незалежності України. І під час цього візиту Його Всесвятість звершив Божественну літургію з Блаженнійшим Митрополитом Епіфанієм. Україна – незалежна держава, в якій повинна бути незалежна Церква, і з Божого Промислу Україна отримала незалежну Церкву, так як це бачимо в інших країнах», – зауважив ігумен Гавриїл.

    Він додав, що у Вінницю монахи з Афону приїхали на запрошення митрополита Симеона, щоби насамперед, разом звершити Божественну літургію.

    «Ми також проведемо тут розмову (з духовенством та вірянами). І ми хочемо показати своїм візитом, що ми є єдині, що ми є брати у Христі і сказати нашим братам, що початок завжди важкий, але в єдності можна здолати усі труднощі і пройти цей шлях», – підсумував настоятель монастиря Пантократор єромонах Гавриїл.

    Найсвіжіше

    Популярне