Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    РПЦ, як і раніше, залишається без управління – російські ЗМІ

    Російський телеграм канал «Церквач» написав, що у Російської православної Церкви є проблема: РПЦ, як і раніше, залишається без управління.

    РПЦ порівняли із потягом у вогні і звернули увагу на те, що Московський патріарх не виконує статут РПЦ.

    «Відповідно до Статуту РПЦ, глава V, Синодальний рік ділиться на дві сесії — літню (березень-серпень) і зимову (вересень-лютий). В кінці літньої сесії обираються тимчасові члени Священного Синоду на зиму. В останній раз Синод збирався 17 червня. Чергове засідання планували на кінець серпня, патріарх (Кіріл, – ред.) навіть обговорював порядок на особистій зустрічі з Керуючим справами РПЦ митрополитом Діонісієм (Порубаєм). Але … найсуворіше прохання дало про себе знати. Настав вересень, час зимової сесії, а річна так і не закінчилася. Легковажне ставлення патріарха Кіріла до статутів і постанов, в тому числі власних, добре відоме», – йдеться в повідомленні.

    Нагадаємо, улюблений проповідник Моспатріарха Кіріла відзначився потоком ненависті у День Незалежності України. Також очільник РПЦвУ Онуфрій і Ко проігнорували День вшанування українських полеглих героїв.

    Найсвіжіше

    Популярне