Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Архімандрит ПЦУ просить молитись за облудних братів РПЦвУ, які знаходяться в тенетах ідеологічної отрути Моспатріархату

    Архімандрит ПЦУ Софроній (Чуприна) просить молитись за облудних братів РПЦвУ, які знаходяться в тенетах ідеологічної отрути Моспатріархату.

    «Молитва творить дива! Браття і сестри, давайте помолимось за наших облудних братів і сестер православних, які знаходяться в тенетах ідеологічної отрути, яку пропагує Московський патріархат. Тисячі віруючих людей потрапили у пастку, зараз вони опинилися на ковадлі диявольському, і через пропаганду, брехню, наклепи, кує нечистий їхні душі, наводить затьмарення думок, бентежить розум, засмучує серце», – написав архімандрит Софроній.

    Він додав, що в прибічників Московської церкви, немає миру в душі, немає любові.

    «Лише постійні пошуки ворогів, винних, єретиків, розкольників, “наших не наших”. Пихатість штовхає їх до прірви, але вони цього не бачать. Доходить до того, що будучи самі смертні вони наважуються перше Страшного Суду Божого, судити своїх ближніх».

    «Сліпота духовна підштовхує їх на божевільні вчинки. Своїми словами і ділами вони збирають розпечене вугілля на свої голови думаючи, що служать Богу. Але більший гріх не на цих заблуканих душах, а на їхніх вчителях, отцях-пропагандистах, які знаючи правду навчають свою паству брехні. Скільки бруду вивергається з них, через різні соціальні мережі. Немає моральних меж, немає християнських принципів, забута пастирська та журналістська етика, лише брехня, плітки глузування. Чим ганебніша буде їхня поведінка, чи то в реальному житті, чи то сидячи на зручному кріслі перед монітором, тим краще для пропаганди брехні», — зауважив архімандрит ПЦУ.

    «Спотворити факти, висміяти, познущатися, обріхати, вчинити антидержавну акцію, пікет чи будь, що інше. Вони це називають “стоянням у вірі”. Яскравий приклад тому приїзд Його Всесвятості в Україну. Скільки даремних шумувань народних і пов’язаних з цим побрехеньок про нібито “багатотисячні” протести проти Константинопольського Патріарха, а насправді мізерні зібрання пенсіонерів та безробітних, хронічних учасників акцій протесту та т. з. “хресних ходів”», – підкреслив єромонах.

    «Пройшло чимало часу, а вони досі не взмозі приборкати свою агресію. Їхній спотворений злобою розум вигадує все нові і нові фейкові “новини”. Обдурені люди на сніданок, обід і вечерю “споживають” інформаційні екскременти і свято вірять, що це правдива і корисна інформація. Що це, як не духовна сліпота, яка веде не до Христа, а вертикально вниз, до місця де перебувають брехуни та наклепники».

    «Давайте браття і сестри, помолимось за цих людей, адже і для них Воскрес Господь. Потрапивши в диявольські сіті вони, як ніхто потребують нашої християнської допомоги. Можливо наша спільна молитва відкриє бодай декому з них Істину, і ця Істина зробить їх вільними від геополітичної пропаганди Московського патріархату.
    “Спаси, Господи, і помилуй тих, хто ненавидить і кривдить нас, і чинить нам зло і не дай їм загинути заради Твого невимовного милосердя. Амінь”», – підсумував архімандрит Софроній.

    Нагадаємо, раніше архімандрит Софроній писав, що історію московитів глибше ХІІ ст. не протягнеш, тому вони активно почали красти нашу історію.

    Найсвіжіше

    Популярне