Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Усі розуміємо, що РПЦ в Україні – п’ята колона, але від нас залежить її існування, – історик

    Існування в Україні Російської Православної Церкви, яка веде антиукраїнську діяльність, залежить лише від нас самих. Якщо позиція українців буде сильною, безумовно, вдасться викорінити п’яту колону і московських попів. Водночас із прихожанами РПЦ в Україні потрібно провести реабілітаційну діяльність.

    Про це в ефірі проєкту «Народне толк-шоу» на каналі NTA заявив історик, директор меморіально-пошукового центру «Доля» Святослав Шеремета.

    «Усі розуміємо, що московська церква — це п’ята колона. Усі розуміємо, що, мабуть, їхні єпископи мають надзвичайно високі звання у їхній розвідці, велика частина їхніх священиків також розвідники. На жаль, там є невелика частина можливо підкуплених чи обдурених українців», — вважає Шеремета.

    За його словами, дії, які роблять попи Московської церкви, зокрема щодо проклять на адресу Вселенського патріарха, щоб він не доїхав до України, просто не вкладаються в голову.

    «На превеликий жаль, це, безумовно, є в цій Московській церкві і ми дійсно розуміємо, що це є секта», — наголосив історик.

    Він розповів, що цієї неділі перебував на Хмельниччині, де освячували пам’ятник воїнам УНР. Дорогою зустрів декілька колон прочан Московського патріархату.

    «Ми проїжджали попри них досить повільно і я подивився в обличчя. Ті люди були українцями. Але таке враження, що ці люди зазомбовані представниками цієї Московської церкви, секти і структури, яка використовує технології російських спецслужб. Насправді це доволі прикро і ми повинні зробити все для того, щоб не існувало церкви, яка реально декларує антиукраїнські гасла, веде антиукраїнську діяльність і робить все для того, щоб ми не жили в незалежній державі», — підкреслив Шеремета.

    Найсвіжіше

    Популярне