П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    ЗМІ обговорюють можливість зречення від престолу Папи Римського Франциска

    Італійські засоби масової інформації активно обговорюють стан здоров’я Папи Римського Франциска і допускають імовірність його відречення від престолу вже цього року через погіршення стану здоров’я.

    Відомо, що 4 липня цього року понтифік переніс складну хірургічну операцію на кишківнику, після якої він, нібито, і озвучив намір піти у грудні цього року, коли йому виповниться 85 років.

    Повідомлялось, що Папа Франциск провів у лікарні 10 днів через загострення дивертикулярної хвороби сигмоподібної ободової кишки. Після операції понтифік почував себе добре і повернувся до Ватикану 14 липня.

    “Credo press” цитує газету “Libero”, яка пише, що офіційних заяв з приводу можливого зречення від престолу Папи Франциска поки що не надходило. Символічно, що у віці 85 років зрікся престолу попередник Франциска Бенедикт XVI.

    Видання Il Sismografo, що вважається близьким до офісу Державного секретаріату, описало стан Папи як “важкий і дегенеративний, і хвороба також могла бути хронічною”.

    Нагадаємо, Папа Римський Франциск, який вакцинувався проти коронавірусу ще у березні, 18 серпня закликав людей робити щеплення від COVID-19, наголосивши, що це дає надію на припинення пандемії і є проявом любові. До заклику Папи приєдналися кардинали та архієпископи з США, Бразилії, Сальвадору, Гондурасу, Мексики і Перу.

    Найсвіжіше

    Популярне