Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    У Спасо-Преображенському соборі ПЦУ відбулась Божественна літургія за участю афонських ченців

    З благословення Вселенського патріарха Варфоломія І та на запрошення митрополита Переяславського і Вишневського Православної церкви України Олександра (Драбинка) і голови парафіяльної ради Спасо-Преображенського собору Ігоря Лисова до України приїхали ченці зі Святої Гори Афон.

    Про це в ексклюзивному коментарі “Духовному фронту України” розповів клірик Спасо-Преображенського собору ПЦУ пресвітер Ростислав Воробій.

    До складу високоповажної делегації увійшли ігумен монастиря Пантократор архімандрит Гавриїл, іконописець монастиря Ксенофонт єромонах Лука – автор художнього оформлення тексту Томосу про автокефалію ПЦУ, єромонах Никита – співавтор брошури з роз’ясненням позиції щодо українського церковного питання, єродиякон Феодосій.

    Приїзд до України представників афонського духовенства, які відіграли вагому роль у процесі об’єднання українських православних конфесій у Православну церкву України, викликав неабиякий інтерес у вірян.

    Тож 23 серпня серпня цього року, коли митрополит Олександр та афонські ченці служили у Спасо-Преображенському соборі Божественну літургію, до молитви за світле майбутнє України приєдналась велика кількість парафіян столиці та гості міста.

    Фото: Духовний фронт України

    Під час богослужіння, гості з Афону та духовенство ПЦУ обмінялись коштовними подарунками, а присутнім вірянам вручались іконки з благословенням.

    Фото: Духовний фронт України
    Фото: Духовний фронт України
    Фото: Духовний фронт України

    Після літургії афонські ченці та клір Спасо-Преображенського собору відслужили літію біля пам’ятника спочилому митрополиту Київському та всієї України Володимиру (Сабодану), що розташований поблизу собору.

    Фото: Духовний фронт України
    Фото: Духовний фронт України

    Відомо, що віряни матимуть змогу особисто поспілкуватись з ченцями Святої Гори Афон – подія запланована на вечірній час 23 серпня. А у вівторок 24 серпня у Спасо-Преображенському соборі відбудеться Божественна літургія за участі афонського духовенства, під час якої звучатиме молитва з нагоди 30-ї річниці Незалежності України.

    Найсвіжіше

    Популярне