Субота, 27 Квітня, 2024
Бiльше

    У Михайлівському соборі відбулась молитва з Варфоломієм

    У Михайлівському Золотоверхому соборі в Києві пройшла подячна молитва (Доксологія) з нагоди прибуття в Україну Вселенського патріарха Варфоломія.

    Молитва почалася о 10 годині ранку. В своєму звернені патріарх Варфоломій заявив, що Велика Церква піклується про єдність Православ’я в Україні і про поступ та добробут  усього українського народу.

    “З такими думками, з такими почуттями істинної та безкорисливої любові, ми, Блаженніший та вельми любий святий брате, прийняли і Ваше запрошення, і запрошення від найвищого державного Очільника Вашої Країни. І сьогодні ми перебуваємо тут разом з нашим поважним супроводом, до складу якого входять любі у Господі брати митрополит Халкидонський Еммануїл, який доклав багато зусиль і зробив великий внесок у питанні Церкви України, митрополит Адріанопольський Амфілохій, ваш давній знайомий та друг, митрополит Філіппи, Неаполя та Тасоса Стефанос, скромний та обраний єрарх Вселенського Патріархату в Греції, і у Господі діти наші, а саме головний секретар очолюваного нами Святого та Священного Синоду архімандрит Григорій, від українців Канади наш Синкел Яків, диякон Ієронім, Голова нашого прес-офісу пан Ніколаос Папахристос та інші наші співробітники миряни.

    Ми всі прибули, щоби прожити з Вами особисто достойне славлення диво: диво Воскресіння, боротьби за загоєння розділення, повернення до спілкування Церкви, нерозірваного прямування разом шляхом Істини”,- сказав Варфоломій.

    На знак прибуття до України подрував митрополиту Київському та всієї України  Епіфанію лампаду із зображенням святого архистратига Михаіїла. Символічно у своєму зверненні патріарх Варфоломій називав митрополита Епіфанія “Братом у хресті”, що виявляє їхню рівність, як предстоятелів двох братніх Помісних Православних Церков.

    Окрім духовенства та вірян, до події долучився експрезидент Віктор Ющенко.

     

    Перед молитвою патріарх Варфоломій вшанував пам’ять героїв Небесної сотні та жертв Голодомору.

     

    Найсвіжіше

    Популярне