Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    До України приїжджають афонські ченці, серед яких Лука, який художньо оформив Томос

    З благословення Вселенського патріарха Варфоломія на запрошення настоятеля Спасо-Преображенського собору митрополита Переяславського і Вишневського ПЦУ Олександра (Драбинка) і голови парафіяльної ради Ігоря Лисова на святкування 30-ї річниці Незалежності до України приїжджають монахи зі Святої Гори Афон.

    Про це повідомляє Фейсбук-сторінка Преображенського собору ПЦУ.

    У Київ приїжджає архімандрит Гавриїл, ігумен монастиря Пантократор, та іконописець монастиря Ксенофонт отець Лука, який написав Томос про автокефалію нашої Церкви та насельники цих монастирів.

    Парафія Преображенського собору ПЦУ запросила всіх у понеділок 23 серпня на 10:30 на Божественну літургію до Спасо-Преображенського собору, щоб разом із афонськими монахами помолитись за світле майбутнє України. Ввечері цього дня (понеділок 23 серпня) о 18:00 відбудеться бесіда з афонітами.

    «Свята Гора Афон – духовна батьківщина українського монашества та незмінний духовний авторитет для всього православного світу. Настоятелі і братія монастирів Ксенофонт і Пантократор щиро підтримують автокефалію нашої Православної Церкви України. Цього року монастир Пантократор видав брошуру з роз’ясненням позиції щодо українського церковного питання», – йдеться на Фейсбук сторінці собору ПЦУ.

    Також у вівторок 24 серпня, у День Незалежності України, о 9:00 у Преображенському соборі відбудеться Божественна літургія за участі афонських монахів.

    Найсвіжіше

    Популярне