Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    «Брехня і наклеп не зачіпають і не зупиняють Вселенський Патріархат» – Ніколаос Папахрісту

    Немає сенсу коментувати брехню і наклепи, що відтворюються, час від часу, від окремих особистостей з метою справити враження і виправдати, можливо, свої власні помилки та упущення.

    Таку думку висловив Ніколаос Папахрісту, директор Управління преси та комунікацій Вселенського патріарха Варфоломія, в інтерв’ю  “Духовному Фронту України”  щодо тих інформаційних атак, що ініціюються церковними та іншими особами з Росії або РПЦ в Україні.

    «Видно, що кожен судить по собі. Їхнє ставлення і поведінка особливо сумні, а їх ніби інтерес до єдності Православ’я я б охарактеризував  лицемірним. Тому що, якби вони дійсно були зацікавлені в єдності Церкви, вони не залишалися б байдужими до розколу в Україні цілих 30 років і не робили б образливих заяв на адресу Вселенського Патріарха, що часто повторюються», – розповів Ніколаос Папахрісту.

    Він додав, що попри розмови в середині РПЦвУ, першопрестольна Церква Константинопольська продовжить своє служіння на благо єдності Церкви і вірного народу Божого.

    «Брехня і наклеп не зачіпають і не зупиняють Вселенський Патріархат. Нехай вони зрозуміють це раз і назавжди, і може таким способом змінять свій курс, поки є час», – підсумував директор Управління преси та комунікацій Вселенського патріарха Варфоломія.

    Найсвіжіше

    Популярне