П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Імбросу: Молитвами Вселенського патріарха ПЦУ зміцниться раз і назавжди

    Митрополит Київський Епіфаній прибув на острів Імброс для участі у заходах, присвячених 60-річчю хіротонії в диякони Вселенського патріарха Варфоломія. З прибуттям митрополита Епіфанія та його оточення у митрополичій церкві острова була проведена молитва подяки (доксологія).

    Митрополит Імброський і Тенедоський Кирил, який вітав митрополита Епіфанія, після закінчення доксології, звертаючись до митрополита Епіфанія, наголосив:

    «Ваше Блаженство, це історичний, благословенний і зворушливий день і момент, коли наймолодший предстоятель поміж Православних Церков, з наймолодшої Автокефальної Церкви України, тут, в історичному та скромному Імбросі, на острові, як маленька крапка у Північно-Східному Егейському морі, і ваша присутність справді наповнює нас радістю та емоціями. Тому що ви приїхали сюди як предстоятель Церкви України, щоб вшанувати з нами Першого у православ’ї, Вселенського Патріарха Варфоломія з Імвросу.

    Це скромне місце, Ваше Блаженство, віддало Православній Церкві цю велику сучасну церковну постать — Вселенського Патріарха.

    І той факт, що ви пройшли через усі ці неприємності, щоб приїхати з України і приїхати сюди, щоб віддати свою пошану, свою честь і виявити свою любов до патріарха з Імбросу, — це найбільша честь і ще більше благословення.

    Ваше Блаженство, ми знаємо, що означають труднощі, тому що для нас тут наші труднощі переплітаються з нашою історією, з нашим життям, з нашим курсом, з нашою безперервністю.

    І єдине, що ми можемо вам смиренно сказати, це те, що благословення і прохання Патріарха, молитви і любов усіх нас, укріплять вас, щоб ви могли впоратися з тимчасовими труднощами і що Автокефальна Православна Церква України буде зміцнена раз і назавжди.

    І ви завжди пам’ятатимете, що спочатку ви прийшли сюди, як благоговійний паломник до Імброса. Дякую, Ваше Блаженство, і Вам, і Вашому чесному оточенню, архієпископу Євстратію та іншим отцям, які супроводжують Вас у цьому священному візиті».

    Джерело: orthodoxtimes.com

    Найсвіжіше

    Популярне