П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній привітав із Міжнародним днем молоді: «Вітаю всіх, чиє серце відкрите, як у дитини»

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній привітав із Міжнародним днем молоді, що відзначається 12 серпня.

    «Молодість звично асоціюється із силою, енергією юності, яку можна спрямувати у будь-яке русло: як добре, так і зле. Складно обмежити її точними датами, конкретним віком, у якому людина належить до молоді – і вийшовши з якого вона перестає такою вважатися», – написав митрополит Київський і всієї України у Фейсбуці.

    Він зауважив, що людина, яку називають молодою, поєднує в собі риси дитини – силу, невичерпну енергію, запал і натхнення до активної дії – і дорослого – відповідальність за свої вчинки, поміркованість та свідомість.

    «Це не чітко визначений етап життя, але глибокий внутрішній стан, який не залежить від цифр у документах. Тому в Міжнародний день молоді вітаю не лише студентів та нещодавніх випускників, але кожного і кожну, хто почувається молодим, чиє серце відкрите, як у дитини, а розум стриманий та смиренний»

    Митрополит Київський і всієї України закликав пам’ятати настанови апостола Павла: «Не будьте дiтьми розумом: на зле будьте, як дiти, а розумом будьте повнолiтнi» (1 Кор. 14: 20).

    «Беріть на себе відповідальність за свої вчинки і своє життя, дійте свідомо, але відкидайте усе зле й негідне. Не будьте заздрісними, лицемірними, пихатими і честолюбними, адже це все руйнує зсередини. Але майте внутрішнє почуття справедливості та добра, закладене Творцем. У цьому маємо уподібнитися дітям, аби пізнати Царство Боже, та не відкидати й мудрість і досвід, які приходять із віком – адже тільки приймаючи життєві уроки, через випробування й пізнання світу ми зростаємо духовно і здатні наблизитися до Бога», – підкреслив митрополит Епіфаній.

    «Нехай Господь супроводжує вас на ваших життєвих шляхах, а рішення, прийняті вами, будуть гідними та справедливими. Із Днем молоді!», – побажав предстоятель Української Церкви.


    Уперше Міжнародний день молоді відзначався 12 серпня 2000 року, а ідея про його заснування була запропонована ще в 1991 році молоддю, яка зібралася у Відні на І сесії Світового молодіжного форуму системи ООН.

    За статистикою ООН, на сьогодні налічується 1,2 мільярда молодих людей, що становить 16% світового населення.

    Найсвіжіше

    Популярне