П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Моспатріарх Кіріл знову заговорив про “спільну велику батьківщину”

    Очільник Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) звернувся до спортсменів з Російської Федерації, які повернулись з Олімпійських ігор у Токіо. У своєму вітальному слові першоєрарх РПЦ зазначив, що пишається тим результатом, який продемонстрували атлети.

    Моспатріарх підкреслив, що вважає православну віру тим фактором, який сприяв успішному виступу представників Росії на Олімпіаді, натякаючи на “причетність” РПЦ до спортивних здобутків.

    “Багато з вас, хто молився у храмі Христа Спасителя перед від’їздом на змагання, черпали з православної віри духовні сили, щоб справитись зі всіма труднощами та випробуваннями, що стояли на вашому олімпійському шляху”, – цитує слова патріарха Кіріла (Гундяєва) офіційний сайт РПЦ.

    Далі у промові російського першоєрарх відчувалась ностальгія за Совєтським Союзом з нотками зазіхання на території інших держав.

    “Як патріарх всієї Русі я співчував також спортсменам з України, Білорусі, Казахстану, Молдови та інших країн, які ще у недалекому минулому складали нашу велику спільну батьківщину”, – промовив він і в його словах відчувається явна роздута самооцінка Моспатріарха, який продовжує відчувати себе духовним лідером всього постсовєтського простору.

    Так окрім надмірно великого его очільника РПЦ, його слова явно вказують на те, що офіційна Москва так і не змирилась з втратою колишніх совєтських республік, тож наміри зухвало прихопити собі території сусідніх держав ще тліють в головах мешканців кремлівських кабінетів.

    Найсвіжіше

    Популярне