Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Маємо піклуватися про здоров’я душі більше, ніж про здоров’я тіла – митрополит Епіфаній

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній закликав піклуватись про здоров’я своєї душі більше, ніж про здоров’я тіла.

    «Останнім часом піклування про тіло стало ніби модною тенденцією. Українці приділяють більше уваги своєму харчуванню, займаються спортом, проходять медобстеження та вакцинуються. Загалом це добре і правильно. Адже за словом Писання наше тіло – це храм Святого Духа, Який в нас перебуває (1 Кор. 6: 19), а здоров’я є одним з дарів Господніх, тому маємо піклуватися про належний стан тілесний. Та маємо пам’ятати, що людина – цілісне творіння Боже. Так само, як шкода, нанесена тілу, може позначитися на душі, так і хвороби душі, тобто гріхи, відображаються на тілі. Подібно до того, як від диму в помешканні чорніють стіни, так і сповнена гріхом душа здатна очорнювати “стіни” свого “храму”», – йдеться на сторінці митрополита Епіфанія.

    Предстоятель ПЦУ зауважив, що зцілення хвороб Христом слідувало після зцілення душі від гріха, і Спаситель говорить: «Ось ти одужав; не гріши більше, щоб з тобою не сталося чого гіршого» (Ін. 5: 14).

    Як пояснював святитель Іоан Золотоустий, зцілення душі не можна бачити, а зцілення тіла – очевидне. «То я приєдную до першого і останнє, яке хоча нижче, але очевидніше, щоб за допомогою іншого повірити у вишнє, невидиме».

    «Так само багато святих зцілювали людей Божим словом та іменем Христовим, навертали їх до істинної віри і тим самим допомагали спасати й їхні душі. Маємо піклуватися про здоров’я свого тіла, та не менше, а навіть більше, піклуватися й про здоров’я душі, адже Господь нас створив цілісними. Молімо Всевишнього про зцілення від гріхів та благословення, аби пізнати благодать Божу та бути з Ним у вічності!», – підкреслив митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне