Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    У новому жіночому монастирі ПЦУ звершено перше богослужіння

    У храмі преподобномученика Макарія Овруцького вінницького жіночого монастиря ПЦУ Благовіщення Пресвятої Богородиці було звершено першу Літургію. Богослужіння очолив єрарх Православної Церкви України митрополит Вінницький і Барський Симеон у співслужінні духовенства Української Церкви.

    Про це повідомляє пресслужба Вінницької єпархії ПЦУ.

    Перед Літургією митрополита з традиційним короваєм і квітами зустріли сестри обителі на чолі з ігуменею Єліконидою (Воєводою). У вітальному слові матінка Ігуменя просила піднести молитву за благословення Боже і покров Божої Матері відродженій обителі, за примноження сестер і за небесну допомогу у їх духовних і тілесних трудах на благо Церкви Христової і для духовної користі тих, хто у стінах обителі шукатиме спасіння душі, молитовної підтримки і християнської любові.

    Під час Літургії лунали молитви за початок доброї справи, а також за справедливий мир для України і про припинення епідемії.

    Під час богослужіння митрополит Симеон рукопоклав диякона Володимира Білика у сан єрея.

    Після Літургії та молебню митрополит Симеон привітав ігуменю монастиря матінку Єлікониду (Воєводу) з початком молитовного життя обителі. Владика побажав аби молитовний покров Пресвятої Богородиці завжди перебував над сестрами, які будуть жити і молитися в монастирі, а сам монастир був світильником віри, добра і християнської любові.

    Після молитви для усіх прочан, які цього дня прийшли на молитву у святу обитель, було влаштоване пригощання, під час якої кожний міг поспілкуватися з ігуменею, сестрами та з владикою Симеоном.

    Нагадаємо, у кінці липня у Вінниці під час Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі митрополит Вінницький і Барський Симеон оголосив про заснування першого в єпархії жіночого монастиря.


    Довідково:

    Рішення про заснування монастиря було прийняте Священним Синодом Православної Церкви України. Монастир названий на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці у пам’ять про Благовіщенську жіночу обитель, яка існувала у Вінниці з XVII по ХІХ століття.

    Указом Предстоятеля Православної Церкви України митрополита Київського і всієї України Епіфанія ігуменею монастиря призначена монахиня Єліконида (Воєвода). 24 липня 2021 року, на Літургії, під час малого входу, митрополит Симеон прочитав молитви на поставлення монахині Єликоніди у чин ігумені.

    Найсвіжіше

    Популярне