П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У Вінниці заснували перший жіночий монастир ПЦУ

    У Вінниці під час Божественної літургії у Спасо-Преображенському кафедральному соборі митрополит Вінницький і Барський Симеон оголосив про заснування першого в єпархії жіночого монастиря.

    Рішення про заснування монастиря ухвалив Священний Синод Православної Церкви України, повідомляє Depo.Вінниця з посиланням на пресслужбу Вінницько-Барської єпархії. Назвали монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці – як називалась жіноча обитель, що існувала у Вінниці з XVII по ХІХ століття.

    Указом Предстоятеля Православної Церкви України Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія ігуменею монастиря призначена монахиня Єліконида (Воєвода). На Літургії, під час малого входу, митрополит Симеон прочитав молитви на поставлення монахині Єликоніди у чин ігумені.

    “Нехай Божа благодать і молитовний покров Пресвятої Богородиці завжди перебуває над сестрами, які будуть жити і молитися в монастирі, а також над тими, хто своєю працею і благодійною допомогою сприятиме його розвитку. І нехай усі, хто шукають духовної розради і підтримки знаходять їх щедро у стінах вінницької Благовіщенської обителі” – сказав митрополит Симеон у вітальному слові.

    Нині відроджений жіночий монастир на честь Благовіщення Пресвятої Богородиці буде розміщуватися у Вінниці на вул. Магістратська, 162. А перше соборне богослужіння, яке очолить митрополит Симеон, відбудеться в обителі в суботу, 31 липня.

    Найсвіжіше

    Популярне