П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Проти ночі відбулася розмова Лукашенка з Кірілом (Гундяєвим)

    Самопроголошений президент Білорусі Аляксандр Лукашенко обговорив з очільником РПЦ патріархом Кірілом (Гундяєвим) ситуацію в Білорусі, стан справ в Церкві і міжконфесійні відносини.

    “Напередодні пізно ввечері відбулася телефонна розмова президента Білорусі Аляксандра Лукашенка з патріархом Московським і всієї Русі Кірілом. В центрі уваги була ситуація в Білорусі та Росії”, – повідомила пресслужба Лукашенка.

    У повідомленні наголошується, що акцент під час бесіди був зроблений на тематиці міжконфесійних відносин: “І звичайно, обговорили співрозмовники стан справ в Церкві в цілому”.

    Нагадаємо, що російські ЗМІ та представники РПЦ форсують тему автокефалії Білоруської Церкви з метою дискредитації. Водночас у Вселенській Патріархії заявили, що ніколи не розглядали питання автокефалії Білоруської церкви

    У липні цього року керівництво Гродненської єпархії Білоруського екзархату РПЦ звільнило з посади настоятеля Покровського собору протоєрея Георгія Роя, який виступав проти насильства над протестувальниками.

    У червні цього року Єпископа Білоруського екзархату Московського патріархату Артемія відсторонили від служіння. Він обережно критикував дії силовиків, які розганяли демонстрації і мітинги людей проти фальсифікацій на виборах.

    Найсвіжіше

    Популярне