П’ятниця, 29 Березня, 2024
Бiльше

    Вселенська Патріархія спростувала заяву Лукашенка про наміри “ворогів Білорусі” оголосити автокефалію БПЦ

    “Останній диктатор Європи” Аляксандр Лукашенко на зустрічі з архієреями Білоруського екзархату Російської православної церкви в Жировичському монастирі заявив, що вороги Білорусі мають намір “зламати православ’я” у республіці.

    Про це інформує “Русская планета” з посиланням на Telegram-канал “Sputnik Ближнее зарубежье”.

    “Ми це спостерігаємо в останній час і з нашим патріархом ми недавно обговорювали цю тему – спроба зламати православ’я в Білорусі. Перевіреним шляхом ідуть – оголошення автокефалії. Ми повинні зробити все, щоб головну нашу гордість – міжконфесійний мир – зберегти в Білорусі”, – заявив Лукашенко.

    “Останній диктатор Європи” не став розкривати таємницю, хто конкретно стоїть за названими ним процесами, і я к саме їх збираються зупинити. Втім, диктатору і не личить пояснювати чи аргументувати свої слова та дії перед своїми підданими.

    Однак, заяву Аляксандра Лукашенка вже спростували у Вселенській Патріархії. Відповідний коментар “Духовному Фронту України” надало власне джерело з числа представників Фанару.

    “Вселенська Патріархія не отримувала ніяких офіційних листів і ніколи не розглядала питання автокефалії Білоруської церкви. На нашу пошту щоденно надходять сотні різних листів і запитів щодо різних питань з життя православ’я у всьому світі. Не знаю, чи чи отримувались якісь приватні листи на цю тему, але точно ніколи не надходили офіційні листи, зміст яких змусив би обговорювати питання автокефалії Білоруської церкви чи здійснювати якісь дії у цьому напрямку”, – запевнив співрозмовник “Духовного фронту”.

    Найсвіжіше

    Популярне