Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Винахідлива схема збагачення: Єпархія РПЦ отримала бюджетні кошти на підготовку візиту Моспатріарха, який не відбувся

    Предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) привітав мешканців Нижнього Новгорода з 800-річчям міста, відповідний текст було оприлюднено на офіційних ресурсах РПЦ, однак з цією подією пов’язана набагато цікавіша історія.

    “Credo press” з посиланням на телеграм-канал “Церквач” інформує, що у квітні цього року патріарх Кіріл (Гундяєв) мав зустріч з губернатором Нижегородської області Глєбом Нікітіним та очільником Нижегородської єпархії РПЦ митрополитом Георгієм (Даніловим). Сторони обговорили візит першоєрарха РПЦ у регіон з нагоди якраз 800-річчя Нижнього Новгороду.

    Губернатор регіону пообіцяв навіть відкрити музей пам’яті єрея Васілія Гундяєва – діда чинного очільника РПЦ. Своєю чергою, митрополит Георгій (Данілов) також зміг отримати певну суму коштів з бюджету області (точна сума не називається) на підготовку “історичного” візиту патріарха.

    Важко собі уявити, що російський губернатор та архієрей РПЦ не знали до останнього про сучасний спосіб життя моспатріарха, який фактично з жовтня минулого року перебуває на жорсткій самоізоляції.

    Нагадаємо, практика ізольованого проживання та служіння на самоті у храмі “об’єкту Скит” (ретельно охороняється Федеральною службою охорони РФ) у патріарха Кіріла (Гундяєва) закріпилась у жовтні минулого року, після того, як він оголосив про початок самоізоляції у зв’язку з контактом з інфікованою коронавірусом особою.

    При цьому, “об’єктом Скит” прийнято називати храм святого благовірного князя Алєксандра Нєвского поблизу Пєрєдєлкіно в Одінцовському Московської області. Під час самоізольованих богослужінь очільника РПЦ присутніми є лише дві монахині та келейник (секретар).

    Тобто, посадові особи держави і РПЦ повинні були передбачити, що візит не відбудеться. Та це не завадило їм освоїти певну частину бюджетних коштів.

    Чи знав патріарх Кіріл (Гундяєв) про свою “негласну” участь у схемі освоєння коштів платників податків, чи він є співучасником у ній? Відповіді на вказане питання, наразі, немає.

    Найсвіжіше

    Популярне