Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Варфоломій та глави Александрійської та Кіпрської Церков привітали ПЦУ із Хрещенням Русі-України

    Його Всесвятість патріарх Варфоломій, а також предстоятелі Александрійської ЦЕркви патріарх Феодр ІІ та Кіпрської Церкви архієпископ Хризостом привітали Православну Церкву України із 1033 річницею Хрещенням Русі-України.

    Про це повідомляється на сайті ПЦУ.

    «…вітаємо Ваше вельми бажане Блаженство, любих святих братів ієрархів та усіх, хто увійшов у двері Церкви і хто поза її дверима, та у надії на особисту зустріч та спілкування з Вами у безпосередній близькості міцно цілуємо через нашого посланця до Вас Високопреосвященного Митрополита Халкидонського владику Емануїла, відрядженого спеціально для того, щоб взяти участь разом з вами у святкуваннях, та підносимо молитви про щедру Милість триєдиного Бога, уславлюваного отцями нашими, до всієї України та її благородного народу», – йдеться у привітанні Вселенського патріарха Варфоломія.

    Він зазначив, що «усі віруючі у Христа в Україні є плодом багатоплідного виноградника Константинопольської Церкви-Матері».

    Також надійшли вітання від Александрійського патріарха Феодора ІІ, яке передало духовенство цієї церкви: «…у єдності в Святому Дусі, що «всі одно» як вчить Слово Боже, і з повагою та любов’ю до ближніх передаємо вітання та цілунок у Господі від Папи та Патріарха нашого Вам особисто, Ваше Блаженство, Вашим шанованим ієрархам, Священному кліру, чернечій братії та християнській повноті Автокефальної Православної Церкви України. Патріарх Феодор бажає та молиться, щоб Бог через почесні дари славного Святого Рівноапостольного Князя Володимира та славетного Святого Апостола та Євангеліста Марка подарував Вам багато років, здоров’я фізичного та душевного та сили для звершення Ваших обов’язків Первоієрарха, які накладають велику відповідальність. Любому українському народові – добробуту, прогресу, радості та миру від творця світу Господа Ісуса Христа, Спасителя нашого».

    Крім того, свої вітання на адресу предстоятеля ПЦУ та українських вірян надіслав предстоятель Православної Церкви Кіпру архієпископ Хризостом ІІ: «Від щирого серця бажаємо всім вірним, які становлять повноту Церкви України, які через своє хрещення зберігають спадщину Божественної благодаті, зберігати Христа, що мешкає у ваших серцях. Тобі, Ваше Блаженство, ми щиро бажаємо, щоб у Вас було багато років, плідних у Господі».

    Найсвіжіше

    Популярне