Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Міністриня соцполітики брала участь у заходах із монахинею РПЦвУ, яка говорить про «громадянську війну»

    Міністриня соціальної політики Марина Лазебна спільно із монахинею РПЦвУ, яка говорила про «громадянську війну на сході України», брала участь у заходах в Одесі.

    Про це повідомляє Цензор.нет з посиланням на Еспресо.

    Міністриня урочисто відкрила державний центр допомоги постраждалим від домашнього насильства, який діятиме на базі одного з монастирів Московського патріархату в Одесі.

    В опублікованому на сайті Мінсоцполітики пресрелізі установу називають просто «монастирем», без вказівки конфесійної належності та керівника.

    «У закладі постраждалі від насильства зможуть отримати повний спектр необхідної допомоги від фахівців соціальних служб міста Одеса та прихисток, проживання та харчування, які забезпечить монастир», – йдеться в повідомленні.

    Решту подробиць можна знайти на сайті Одеської єпархії Московського патріархату.

    Там вказується, що йдеться про Свято-Архангело-Михайлівський жіночий монастир, розташований в історичному центрі Одесі. Керує ним ігуменя Серафима (Шевчик) – довірена особа скандального митрополита Одеського Агафангела (Савіна), який теж відзначився українофобією.

    Зокрема Савін відбілював проросійських колаборантів в Одесі, які були спалені в домі профспілок 2 травня 2014 року. Савін заявив, що Бог ніколи не простить тих хто спалив профспілки в Одесі і додав, що цей день для РПЦвУ завжди є дуже скорботним.

    Як зазначають в єпархії Моспатріархату, відкриття притулку теж відбулося з благословення Агафангела (Савіна).

    Ігуменю Серафиму видно і на фотографіях із сайту Міністерства, і на відео РПЦвУ. На урочистому відкритті вона стоїть поруч із міністром соціальної політики Мариною Лазебною.

    Зазначається, що у минулому монахиня РПЦвУ ігуменя Серафима була комсомолкою, двічі обиралася депутатом Одеської міської ради. Вона родом із Черкащини.

    Разом з митрополитом Агафангелом підтримувала проросійські сили, зокрема, Партію регіонів та Віктора Януковича.

    21 лютого 2014 року виступила із заявою про «громадянську війну» в Україні.

    У 2018 році у відеоінтерв’ю одеській інтернет-газеті Думская.net підтвердила, що возить дітей з Одеси в Москву – на поклон патріарху московському Кирилу (Гундяєву).

    Найсвіжіше

    Популярне