Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Понад 9 мільйонів бюджетних рублів отримав готель РПЦ, яким керує скандально відома ігуменя

    Готель “Даніловская”, що перебуває у власності Російської православної церкви, за рік отримав понад 9 мільйонів російських рублів від закладу реєстрації актів цивільного стану (РАЦС) міста Москва внаслідок укладання низки державних контрактів.

    Про це пише “Credo press” з посиланням на “Российский репортер”.

    Відомо, що готелем керує відома читачам ігуменя РПЦ Феофанія (Міскіна), яка відзначилась своєю любов’ю до розкішних автомобілів.

    “Духовний фронт” писав раніше, що в РПЦ намісницю Покровського монастиря Феофанію (Міскіну) вважають найбільш впливовою жінкою. Розвинувши культ святої Матрони Московської, вона спромоглась суттєво примножити статки Московської патріархії і, що не дивно, власної родини.

    Влітку минулого року ігуменя потрапила в епіцентр скандалу після придбання автомобіля Mercedes-Benz S-класу за майже 10 мільйонів російських рублів. Після резонансу в ЗМІ, патріарх Кіріл (Гундяєв) благословив Феофанії (Міскіній) продати автомобіль і наголосив, що пожертви на монастир необхідно використовувати на соціальні та благодійні цілі.

    Міскіна автомобіль продала, але насолоджувалась пішою ходою вона не довго. Досить скоро у її власності опинився інший автомобіль – Mercedes GLA 250 4MATIC серії 2019 року за 2,8 мільйона рублів.

    23 липня 2021 року стало відомо, що починаючи з березня 2020 року готель уклав з РАЦС Москви 9 державних контрактів щодо здачі в оренду нежитлових приміщень. Сума тендерів коливалась від 227 тисяч до 2,4 мільйонів російських рублів. Примітно, що тендери пройшли без конкурентної боротьби, а за надані кошти готель надавав установі у користування малахітову залу.

    Російські ЗМІ нагадують, готель “Даніловская” був збудований наприкінці 1980-х років неподалік резиденції патріарха Московського. З дня відкриття готелем керував відомий менеджер РПЦ Євгєній Пархаєв, який також очолював підприємство РПЦ “Софріно”. Починаючи з 2018 року, коли Пархаєв залишив свої посади, виконувачкою обов’язків керівника готелю “Даніловская” стала ігуменя Феофанія (Міскіна).

    Найсвіжіше

    Популярне