Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    ПЦУ запросила вірних до святкування Хрещення Русі-України у Києві

    Православна Церква України запросила своїх вірних на святкування річниці Хрещення Русі до Києва.

    «Менше ніж за тиждень усією православною родиною відзначатимемо знаменну дату – 1033-ю річницю Хрещення Руси-України! Це є добра нагода у молитві піднести подяку за те, що вже понад тисячоліття нас єднає віра в Господа. Запрошуємо вірних єдиної помісної Української Православної Церкви та представників ЗМІ 27-28 липня приєднатися до святкування у Києві», – йдеться у повідомленні ПЦУ у Фейсбуці.

    Розклад святкових заходів

    У вівторок 27 липня о 16:45 напередодні дня вшанування пам’яті святого рівноапостольного князя Володимира у Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі розпочнеться урочисте богослужіння.

    У середу, наступного дня (28 липня) о 8:30 предстоятель ПЦУ Митрополит Епіфаній у цьому ж соборі очолить Божественну літургію з нагоди відзначення 1033-ї річниці Хрещення Руси-України.

    Цього ж дня об 11:00 урочистості з нагоди свята продовжаться на Володимирській гірці, де предстоятель Православної Церкви України звершить молебень біля пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

    ПЦУ також запросила ЗМІ для акредитації.

    «Святкуймо разом 1033-ю річницю Хрещення Руси-України у спільній молитві, осяяні світлом Божої Любові!», – підсумували у Помісній Церкві.

    Найсвіжіше

    Популярне