Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Мінветеранів провело форум «Ветерани. Бізнес. Нові можливості»

    Міністерство у справах ветеранів України 22 липня організувало форум «Ветерани. Бізнес. Нові можливості». На ньому Мінветеранів, ГО «Повернись живим», Торгово-промислова палата України та ГО «Асоціація підприємців-ветеранів АТО» підписали чотиристоронній Меморандум про співпрацю.

    Мета меморандуму – взаємодія та співробітництво для практичної реалізації заходів, спрямованих на розвиток ветеранського підприємництва в Україні, – повідомляється на офіційному сайті Мінветеранів.

    Захід форуму спрямований на ветеранів та членів їхніх родин, які вже мають бізнес або тільки планують займатися власною справою, та громадські організації, що працюють у темі ветеранського бізнесу.

    «Ми ламаємо існуючі стереотипи та хочемо змінити підхід до сприйняття ветеранів, – заявила під час форуму міністриня у справах ветеранів України Юлія Лапутіна. – Учасники бойових дій не мають розглядатися лише як пільгоорієнтована категорія людей. Українські ветерани – це активні члени суспільства, які розвивають власну справу та рухають світ. А ми зі свого боку готові їх підтримати».

    За словами керівника благодійного фонду «Повернись живим» Тараса Чмута, з квітня, коли фонд спільно з Мінветеранів провів форум з просування ветеранського бізнесу, вже є значні практичні результати у цьому питанні.

    Він наголосив, що вже наприкінці серпня відбудеться ветерансько-волонтерський форум, на якому буде анонсовано багато змін для ветеранського середовища.

    Впевненість у тому, що саме ветерани мають формувати позитивні зміни у своєму середовищі, висловив голова громадської організації «Асоціація підприємців-ветеранів АТО» Сергій Позняк.

    Фото: Мінветеранів

    «Ми, ветерани-підприємці, – стейкхолдери формування позитивного іміджу та його посилення. Ми допоможемо нашим побратимам та посестрам реінтегруватися у суспільстві. Але не треба думати, що це – преференції для ветеранів. Ні, це – «бойові завдання», які ми маємо виконувати», – підкреслив Сергій Позняк.

    Своєю чергою Президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков зазначив, що ветерани завжди можуть розраховувати на допомогу організації.

    Меморандум про співпрацю, який був підписаний 22 липня, зокрема, передбачає проведення досліджень і аналізу актуальних проблем становлення ветеранського підприємництва, підготовку на їх основі рекомендацій, проведення спільних заходів із залученням представників експертного середовища, спрямованих на вироблення підходів і механізмів, метою яких є становлення і розвитку ветеранського підприємництва у форматі робочих зустрічей, круглих столів, семінарів, тренінгів, тематичних конференцій, публічних дискусій тощо. Також сторони домовилися про проведення інформаційних та інших заходів, спрямованих на підтримку населенням України заходів державної політики у сфері підтримки та розвитку ветеранського підприємництва.

    Меморандум набирає чинності з дати його підписання та діє безстроково.

    Нагадаємо, раніше очільниця Мінветеранів заявила, що ветеранство має бути силою, що змінюватиме країну.

    Найсвіжіше

    Популярне