П’ятниця, 3 Травня, 2024
Бiльше

    Очільниця Мінветеранів: Ветеранство має бути силою, що змінюватиме країну

    На Форумі захисників України говоритимемо про ветеранство, яке має бути силою, що змінюватиме країну.

    Про це заявила міністриня у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час засідання оргкомітету четвертого Міжнародного ветеранського та волонтерського форуму «Там, де ми – там Україна», передає офіційний сайт Міністерства у справах ветеранів.

    «Ветеран має бути державником, він має розуміти, що захищає і свою родину, і державу Україна, він має розуміти, що його значення у суспільстві набагато більше, ніж лише отримувача соцпослуг. Тому Мінветеранів хоче запровадити підхід, що ветеранство в Україні є потужною силою, потужним рухом і воно буде змінювати країну», – наголосила Юлія Лапутіна.

    Вона зазначила, що Міністерство транслює меседж для громадськості, що ветерани – справжні воїни, локомотив суспільства, які готові та спроможні й надалі захищати нашу державу. А Мінветеранів – сприятиме, щоб українські захисники мали всі можливості творити своє майбутнє.

    Окремо Юлія Лапутіна наголосила на пріоритетності для Мінветеранів підтримки розвитку ветеранського бізнесу, створення робочих місць для ветеранів, а також промоції ветеранської продукції. «У кожному регіоні багато ветеранів займаються виробництвом, то чому б не сприяти на державному рівні просуванню ветеранських товарів? Це одночасно і допомога ветеранському бізнесу, і реклама їх громад, міст та сіл», – зазначила міністриня.

    Фото: mva.gov.ua

    Очільниця Мінветеранів наголосила, що українські ветерани-захисники, волонтери – це і є наша справжня еліта, та слід плекати їх статус у суспільстві. «А майбутній форум «Там, де ми – там Україна» буде можливістю донести саме через ветеранство, до 30-річчя нашої незалежності, що Україна переймається своєю громадянською ідентичністю, і ми хочемо її розвивати саме через захисників. Це і буде основною ідеєю ветеранського заходу цьогоріч», – наголосила Юлія Лапутіна.

    Міжнародний волонтерський та ветеранський форум «Там, де ми – там Україна» – це масштабний щорічний захід, в якому беруть участь вище керівництво держави, ветерани, волонтери, представники влади, дипломатичного корпусу, ветеранських та міжнародних організацій, провідних бізнес-шкіл та успішних ветеранських підприємств.

    Найсвіжіше

    Популярне