Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Ігуменя РПЦвУ з Одеси розповіла в Почаєві про “атаку ПЦУ на канонічний фундамент”

    Ігуменя Серафима (Шевчик), настоятелька Архангело-Михайлівського жіночого монастиря РПЦвУ в Одесі на з’їзді монашества РПЦвУ заявила, що “ще ніколи Церква не піддавалася настільки витонченій атаці на її канонічний фундамент, як це зараз роблять адепти ПЦУ”.

    Виступ ігумені під назвою “Монашество – оплот канонічного православ’я” опублікував Синодальний відділ РПЦ з монастирів і чернецтва, передає “Релігійна правда”.

    Представниця РПЦвУ лякає загрозою розколу та наголошує на особливій місії “канонічного православ’я”.

    “Найголовнішою проблемою нинішніх реалій є небезпека розколу, який намагається накрити темною хмарою нашу землю. Більш того, розкол, насаджуваний Константинопольською Патріархією, став тектонічною тріщиною в фундаменті всього світового православ’я. Хитаються його вікові канонічні засади і закони! Хитається Афон – наділ Самої Пресвятої Богородиці! І знову, як у давнину, на чернецтво Святої Русі покладається особлива місія захисту основ канонічного православ’я”, – наголосила ігуменя.

    Вона розповіла про “атаку з боку ПЦУ”.

    “Напевно, ніколи ще наша Церква не піддавалася настільки витонченій атаці на її канонічний фундамент, яка робиться зараз адептами ПЦУ. Такі воістину лукаві підступи і дії робили щодо неї хіба тільки більшовики. Навіть під час монголо-татарського ярма, навіть при унії подібних спроб розкладання Церкви зсередини, безсоромного хазяйнування всередині двору церковного не було!”, – заявила вона.

    А також розповіла “про загрози, агресію, напади”, яких начебто зазанала РПЦвУ після Майдану.

    “Після Майдану 2014 року матінки багатьох наших жіночих обителей пережили цілий ряд випробувань: загрози, агресію, нападки. Чого тільки коштували так звані пошуки зброї в Корецькому монастирі! У Зимненської обителі насельниці кожен день чекали штурму”, – розповіла монахиня.

    Найсвіжіше

    Популярне