П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній освятив розписи кафедрального собору Коломийської єпархії

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Київський і всієї України Епіфаній 18 липня звершив чин освячення розписів в кафедральному соборі Преображення Господнього міста Коломиї. Також він очолив у цьому соборі Божественну літургію.

    Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

    Предстоятелю ПЦУ співслужили митрополит Львівський і Сокальський Димитрій, архієпископ Дрогобицький і Самбірський Яків, архієпископ Чернівецький і Кіцманський Онуфрій, архієпископ Вишгородський Агапіт, єпископ Коломийський і Косівський Юліан та запрошене духовенство.

    За богослужінням молилися численні віряни та представники влади. Зокрема, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук, голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, міський голова Коломиї Богдан Станіславський, перша заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Садов’як та народний депутат України Андрій Іванчук.

    За богослужінням лунала всеукраїнська молитва за припинення пошесті згубної (епідемії).

    Наприкінці відправи митрополит Епіфаній привітав громаду зі знаменною подією – освяченням розписів і завершенням облагородження величного кафедрального собору.

    Окрім того, предстоятель Помісної Церкви відзначив архієпископа Онуфрія орденом архістратига Божого Михаїла першого ступеня. Церковних нагород були також удостоєні меценати та благодійники єпархії.

    Найсвіжіше

    Популярне