Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Не приїхав у Троїце-Сергієву лавру: Моспатріарх Кіріл далі сидить в самоізоляції на об’єкті “Скіт”

    Всупереч очікуванням, предстоятель Російської православної церкви патріарх Кіріл (Гундяєв) не приїхав у Троїце-Сергієву лавру на день пам’яті преподобного Сергія. Кіріл не став залишати свою самоізоляцію на підмосковному об’єкті “Скіт” 18 липня. Хоча в середовищі РПЦ поширювалися чутки, що він приїде цього дня у Троїце-Сергієву лавру.

    Як повідомляє Credo.Press, про свій відхід в самоізоляцію патріарх Кіріл оголосив якраз напередодні пам’яті преподобного Сергія Радонезького 8 жовтня минулого року. При цьому в складний з епідеміологічної точки зору період літа 2020 року його служив у Троїце-Сергієвій лаврі під відкритим небом 18 липня.

    Як повідомляє пресслужба очільника РПЦ, Кіріл звершив літургію в скиту св.Алєксандра Нєвского і виголосив проповідь перед камерою. Скит св.Алєксандра Нєвского ніколи не засновувався Синодом РПЦ або її Московської обласної єпархією і, таким чином, формально не входить до структури Московського патріархату. Нічого не відомо про наявність в цьому скиту настоятеля (намісника або настоятельки), а також про склад його братії (або насельниць). Скит охороняється Федеральною службою охорони РФ і доступ на його територію і в храм православних віруючих закритий.

    У березні цього року Московська патріархія повідомила про успішну вакцинацію патріарха від коронавірусної інфекції. Однак, це не призвело до принципової зміни його способу життя. Кіріл все рідше представляє Московський патріархат в громадському просторі, де цю функцію виконує митрополит Іларіон (Алфєєв), який і очолив частину богослужінь в Троїце-Сергієвій лаврі 17-18 липня.

    Найсвіжіше

    Популярне