Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Російських олімпійців у Токіо навчили відповідати на запитання журналістів про Крим і Донбас

    Спортсменам Російської Федерації, які братимуть участь у цьогорічних літніх Олімпійських іграх, що відбудуться в Токіо, видали інструкції про поведінку під час змагань, пише “Коммерсантъ” з посиланням на “Ведомости”.

    Атлетів попередили, що можуть мати місце “провокації” з боку журналістів, і запропонували відповіді на окремі запитання.

    Олімпійський комітет РФ підтвердив, що такий документ дійсно готувався, в той же час, в МЗС Росії заявили, що не погоджували інструкцію.

    Отже, російським спортсменам запропоновано такі відповіді на запитання журналістів:

    • про політику: “No comment”;
    • про рух “BLM”: потрібно наголосити, що ставлення до руху – особиста справа кожного, “але Олімпіада, у будь-якому випадку, не повинна ставати площадкою для будь-яких акцій чи жестів”;
    • про Крим і Донбас: не обговорювати, “спорт повинен лишатись поза політикою”;
    • про допінговий скандал: спортсмен не має, що відповісти, оскільки він в них участі не брав.
    • про харасмент: “я з цим ніколи не мав(мала) справу в кар’єрі, але знаю, що така проблема існує в багатьох країнах”. Спортсмену пропонують заявити, що спортивний світ подолає цю проблему;
    • про заборону виступати під прапором Росії: спортсменам пропонують говорити, що вони все рівно представляють РФ, і для них це велика честь.

    Олімпійський комітет РФ нагадав атлетам, що спортсмени регулярно піддаються булінгу з боку користувачів мережі. Відтак, запит на коментар з боку представників ЗМІ можуть бути провокаційними, але спортсменам не варто піддаватись.

    Окрім цього, олімпійцям порадили уважно ставитись до всього, що вони публікуватимуть у мережі: фото, дописи, лайки, коментарі.

    Нагадаємо, Олімпіада в Токіо мала відбутись и липні-серпні 2020 року, однак через пандемію перенесена на поточний рік і пройде у період з 23 липня по 8 серпня 2021 року.

    Найсвіжіше

    Популярне