Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Жодна вакцина не додасть ані хвилини життя: “Антивакцинатор” з РПЦ вразив суспільство новим аргументом

    Далеко не всі представники духовенства Російської православної церкви поділяють думку керівництва РПЦ про необхідність масової вакцинації від коронавірусу. Так стало відомо, що духівник мінського Єлизаветинського жіночого монастиря Білоруського екзархату РПЦ протоєрей Андрєй Лємєшонок “вагомими аргументами” відповів парафіянам на запитання про необхідність щеплення від коронавірусу.

    “Ахилла” повідомляє, що клірик РПЦ спочатку зазначив, що у кожен володіє свободою у виборі, але сам він наслідує “останнього диктатора Європи” Аляксандра Лукашенка і не буде робити щеплення.

    “Хвороба не випадкове явище, і смерть не випадкова. Все в руках Божих. І як би ми не щеплювались, що б ми не робили, зайвої хвилини ми з вами на цій землі не проживемо”, – повідомив благу вість протоєрей Андрєй Лємєшонок.

    При цьому, “Ахилла” нагадує, що протягом всього періоду пандемії клірик проповідував відверте ковіддисидентство, виступав проти носіння захисних масок і до останнього заперечував масове захворювання насельниць монастиря ковідом.

    Своєю чергою нагадаємо, з Єлизаветинським жіночим монастирем Білоруського екзархату РПЦ пов’язаний ще один гучний скандал. У травні цього року стало відомо про вихід зі складу обителі знаменитої регентши та церковної композиторки монахині Іуліанії (Дєнісової) та всього складу професійного хору, яким вона керувала.

    Монахиня Іуліанія (Дєнісова) публічно не коментувала свій вчинок. Натомість, духівник монастиря протоєрей Андрєй Лємєшонок досить різко висловився з даного приводу. Він заявив, що Дєнісова “не зрозуміла монашого життя, не захотіла жити у послуху”, а тому потрапила до “лап сатани”.

    Найсвіжіше

    Популярне