Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Влада Єкатеринбургу заявляє, що в РПЦ схаменулись і скасували багатотисячну хресну ходу у розпал пандемії

    В Єкатеринбурзькій області остаточно скасовано хресну ходу вшанування пам’яті царської родини Романових, про це місцевим ЗМІ повідомив віце-губернатор Свердловської області Сєргєй Бідонько, пише “Между строк”.

    Незадовго до цього, 8 липня цього року місцева влада регіону оголосила про відмову санкціонувати проведення хресної ходи у зв’язку зі зростанням захворюваності на коронавірус. Однак, в Єкатеринбурзькій єпархії Російської православної церкви продемонстрували акт непокори.

    Зокрема, очільник єпархії митрополит Євгєній (Кульберг) підкреслив, що віряни “підуть святим шляхом”, не зважаючи на небажання влади санкціонувати акцію. А секретар єпархіальної ради ігумен Вєніамін (Райніков) заявив, що рішення губернатора області Євгєнія Куйвашева про заборону масових заходів не є для православного духовенства нормативно-правовим актом останньої інстанції. Відтак, хресна хода буде проведена.

    13 липня стало відомо про результати зустрічі з даного питання Сєргєя Бідонько з митрополитом Євгєнієм (Кульбергом). Представник влади відзначив, що розмова була конструктивна, хоча подробиці не повідомив. При цьому, він розповів, що всі варіанти хресної ходи були визнані обома сторонами небезпечними для здоров’я вірян.

    У підсумку, було досягнуто альтернативне рішення обмежитись богослужінням у Храмі на Крові. При цьому, влада надасть велику кількість захисних засобів та відрядить волонтерів, які допомагатимуть духовенству забезпечувати виконання санітарних заходів під час літургії.

    Найсвіжіше

    Популярне