Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Закон писаний не для всіх? Єкатеринбурзька єпархія РПЦ демонструє відкриту непокору владі

    Представники Єкатеринбурзької єпархії Російської православної церкви підтвердили намір провести хресну ходу, вшановуючи пам’ять царської родини Романових, не зважаючи на відмову влади санкціонувати вказаний захід.

    Про це інформує “Islam news” з посиланням на “Коммерсантъ”.

    Повідомляється, що секретар єпархіальної ради ігумен Вєніамін (Райніков) заявив, що рішення губернатора області Євгєнія Куйвашева про заборону масових заходів не є для православного духовенства нормативно-правовим актом останньої інстанції. Відтак, хресна хода буде проведена.

    Поряд з цим, представник духовенства зухвало звинуватив регіональну владу у, нібито, вибірковості рішення про заборону чи обмеження проведення масових заходів. Як приклад, він назвав виставку “Іннопром-2021”, яку відвідали 20 тисяч людей.

    Аналогічну заяву зробив і очільник єпархії митрополит Євгєній (Кульберг). Архієрей підкреслив, що віряни “підуть святим шляхом”, не зважаючи на небажання влади санкціонувати акцію. При цьому відомо, що минулого року Єкатеринбурзька єпархія також проводила аналогічну хресну ходу в умовах діючої заборони на проведення масових заходів.

    Найсвіжіше

    Популярне