Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Побічна дія скрєп і духовності: Російські юноармійці зі зброєю напали на дитячий табір

    Слідчий комітет Російської Федерації вивчає обставини надзвичайної пригоди, яка сталась у наметовому дитячому таборі в лісі Новосибірської області.

    Попередньо встановлено, що 50 дітей з супроводжуючими їх тренерами вирушили до села Корнілове у польовий наметовий табір. Ввечері 5 липня з лісу вискочили четверо підлітків, які вчинили стрільбу у повітря, чим спричинили паніку дітей і дорослих, які перебували у таборі, пише “Ruinformer” з посиланням на офіційне повідомлення Слідкому.

    “Думали, що відбулась ситуація, як в Казані”, – розповіли потерпілі, маючи на увазі трагедію 11 травня цього року, коли “казанський стрілець” Ільназ Галявієв назвав себе “богом” і розстріляв восьмеро учнів казанської гімназії та вчительку.

    Дослідча перевірка провадиться за ознаками злочину, передбаченого статтею 213 Кримінального кодексу РФ “Хуліганство із застосуванням зброї”. Вже відомо, що стрілянину влаштували юноармійці на чолі з викладачем, який розповів, що разом зі своїми вихованцями він “перебував у засаді” і очікував, коли дорослі залишать табір, щоб навчити дітей перебувати в екстремальних умовах.

    На момент публікації відомо, що справу намагаються “зам’яти”, а дітям, які перебували у наметовому таборі, розповідають, що це була навчальна тривога і переконують не розповідати нічого батькам.

    Нагадаємо, Юнармія – всеросійський дитячо-юнацький військово-патріотичний громадський рух, зареєстрований у 2016 році, співзасновниками якого є Добровільна спільнота сприяння армії, авіації і флоту Росії, Ветеранська громадська організація Збройних сил РФ, інші воєнно-патріотичні організації РФ. Метою функціонування Юнармії значаться патріотичне виховання молоді, підняття престижу військової служби, формування скрєп і духовності.

    Найсвіжіше

    Популярне