Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Україна відзначає сьому річницю звільнення Краматорська та Слов’янська від російських окупантів

    5 липня 2014 року українські військові витіснили бойовиків терористичної організації “ДНР”, разом з підрозділами російських окупантів, з міста Краматорськ і підняли над містом прапор України.

    Того ж дня о 13:00 бійцями-розвідниками 2-го батальйону Нацгвардії встановлено український прапор і над міськрадою Слов’янська. Приблизно в цей же час, передові сили Нацгвардії увійшли й до Краматорська.

    Як інформує “ПроЗахід”, уперше на державному рівні дату звільнення цих міст в Україні відзначили 2016 році.

    Відеозвернення з нагоди Дня визволення Краматорська та Слов’янська оприлюднив Командувач об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенат Сергій Наєв. Привітання доступне для перегляду на сторінці Командування об’єднаних сил ЗСУ у Фейсбук.

    Шановні жителі Краматорська та Слов’янська!

    Від імені Командування об’єднаних сил Збройних Сил України та мене особисто прийміть сердечні вітання з нагоди сьомої річниці визволення Краматорська та Слов’янська від російсько-окупаційних військ. П’яте липня 2014 року – героїчна дата у новітній історії України.

    У боях за Слов’янськ та Краматорськ, на жаль, полягло багато наших бойових побратимів. Тож вклонимося Героям за їхній подвиг й висловимо щирі співчуття їхнім рідним та близьким. Дорогі друзі, саме з цього дня у ваших містах почалося мирне життя, а Ви стали відчувати себе вільними громадянами України.

    Слава Україні! Разом переможемо!“, – йдеться у привітанні Сергія Наєва.

    Найсвіжіше

    Популярне