Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Предстоятель Грецької Церкви прокоментував дії РПЦ: Логіка розколу взагалі некорисна

    11 червня предстоятель Православної Церкви Греції, архієпископ Афінський та всієї Греції Єронім разом з архієпископом Кіпрським Хризостомом урочисто відкрили новий собор у Нікосії, який присвячений засновнику та покровителю Кіпрської церкви святому апостолу Варнаві. В інтерв’ю газеті Fileleutheros, він торкнувся ставлення РПЦ до автокефалії Православної Церкви України, передає orthodoxtimes.com.

    «Ми повинні всіляко підтримувати єдність Церкви. Ось чому я впевнений, що врешті-решт єдність і консенсус переможуть, і ми всі будемо на одному шляху любові […] Зі смиренням Церква залишається квітучою і твердою протягом тисячоліть, і я б запропонував цим шляхом слідувати. «Усі, хто має логіку розділення, не допомагають ні Церкві, ні тим більше своєму майбутньому», – підкреслив архієпископ Єронім.

    Нагадаємо, у квітні 2021 року РПЦ вимагала від Грецької православної церкви припинити згадувати за богослужінням ім’я предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія. Також синод Елладської ПЦ просив обмежити діяльність митрополита, який проповідував теорії змови.

    Грецька православна Церква визнала автокефалію ПЦУ у 12 жовтня 2019 року.

    Найсвіжіше

    Популярне