Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Верховна Рада затвердила церемоніал поховання загиблих воїнів

    2 липня український парламент прийняв  у другому читанні законопроєкт №4636-1  «Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України», тим самим стандартизувавши церемоніал поховання загиблих військовослужбовців. За згодою родичів під час прощання може проводитися релігійний ритуал.

    Про це повідомляє пресслужба Міністерства ветеранів.

    Відтепер в Україні встановлено порядок поховання та проведення військового поховального ритуалу з почесною вартою військовослужбовців, які загинули під час захисту незалежності та територіальної цілісності України, або виконання обов’язків військової служби, померлих або загиблих учасників бойових дій, учасників АТО/ООС.

    Крім цього, на час поховання військовослужбовця у містах рекомендуватимуть скасувати усі масові та розважальні заходи. У разі загибелі та поховання в один день трьох та більше військовослужбовців – оголошуватиметься День національної жалоби.

    Також передбачено, що перевезення військовослужбовця, який загинув або помер під час виконання, до місць прощання, вшанування та поховання – відбуватиметься за державні кошти.

    «У надважкий час для країни українські воїни стали на захист своєї держави. На жаль, багато військових загинули. Всі вони відали життя за свою країну, і заслуговують на шану і повагу українського суспільства. Закон про військовий ритуал поховання закладає основи шани і поваги до загиблих захисників України», – зазначила міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна.

    Найсвіжіше

    Популярне